Πάντα ο χρόνος περνάει γρήγορα και διασκεδαστικά όταν τραγουδώ. Αυτό είναι κάτι που το κάνω συχνά πυκνά γιατί ενώ τραγουδώ και προσπαθώντας να τραγουδήσω όλο και πιο  ευήκουστα υφαίνω τις λεπτομέρειες ενώ βρίσκομαι στον παράδεισο. Εκεί ψηλά, στον κόσμο μου δηλαδή,  εξερευνώ τους διαφορετικούς ήχους μου, βυθίζομαι εντελώς στη διαδικασία. Σήμερα πέρασαν 3 ολόκληρες ώρες χωρίς να το καταλάβω. Σβήνουν τα πάντα εκείνη την ώρα. Παρασύρομαι! Το μυαλό μου καθαρίζει από τις αρνητικές σκέψεις και τα θλιβερά γεγονότα.

Όμως όταν τελειώνω ….ωωωω Πάντα νιώθω ξαλαφρωμένη σαν να απαλλάχθηκα μόλις από το βάρος όλου του κόσμου. Πως είσαι όταν γυρίζεις από διακοπές στο σπίτι σου; Κάπως έτσι…

Παύουν οι ανησυχίες, σταματούν τα πέρα-δώθε του μυαλού μου που πάντα με πάνε προς το ψυγείο. Είμαι έτοιμη για δράση και παιχνίδι. Το τραγούδι έχει πάντα την ίδια επίδραση σε μένα όσα χρόνια και αν περάσουν.

Τραγουδώ; Λεπταίνω, έχω διάθεση για γυμναστική, για έξοδο με τις φίλες για μαγείρεμα και γενικά θέλω να κάνω διάφορα δημιουργικά πράγματα.

Δεν τραγουδώ; Τα μάτια δεν ξεκολλούν από το κινητό, δεν θέλω να μιλάω με άνθρωπο και δεν έχω διάθεση να κουνηθώ, ειδήσεις, αρνητικές σκέψεις, μιζέρια και λίγα λέω..

Αφού λοιπόν το έχω καταλάβει θα σας το περιγράψω όσο μπορώ καλύτερα. Είναι σαν να βάζω μπροστά την μηχανή και σαν να μένω από μπαταρία.  Και αυτό συμβαίνει παντού ε,

Τώρα θυμήθηκα την γιαγιά μου που πάντα μας ξυπνούσε με ένα τραγούδι πριν να είναι η ώρα να πάμε στο σχολείο. Η γιαγιά μου είχε χάσει 2 γιούς και μου έλεγε ότι όταν τραγουδούσε ένιωθε ότι τους είχε δίπλα της. Ήταν και καλλίφωνη με κελαριστή φωνή. Σωστό αηδόνι!!!

Πλέον ξέρω ότι με το τραγούδι της ξεπέρασε το τεράστιο πένθος και τον πόνο που της προκάλεσε ο θάνατος των 2 παιδιών της και επίσης ότι μπόρεσε να μεταφέρει σε εμάς, τα εγγόνια της, την χαρά.

Υπάρχει κάτι μαγικό που δημιουργεί το τραγούδι σε όλους μας. Η επίδρασή του είναι τόσο ειρηνική, τόσο απλή και απαλή, ευγενική που πραγματικά κάποιος ξεπερνάει χρόνια θλίψης μόνο με τραγούδισμα μερικών ωρών την ημέρα. Δημιουργεί ευεξία, πνευματική διαύγεια, δίνει ενέργεια και εγρήγορση. Χαλαρώνει από τις εντάσεις, το άγχος και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.  Με όλα αυτά είναι φυσικό αποτέλεσμα η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση.

Απελευθερώνει τις ενδορφίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Καθώς τραγουδάς η στάση του σώματος βελτιώνεται δημιουργώντας ένα θαρραλέο στήθος, την ίδια ώρα που οι  πνεύμονες δουλεύουν όλοι οι αναπνευστικοί μύες και ανοίγουν τα ιγμόρεια.

Επίσης το να τραγουδάς είναι πολύ ευεργετικό σε ανθρώπους με άνοια καθώς κάθε τραγούδι επαναφέρει πολλές μνήμες και αισθήσεις.

Βοηθά στη βελτίωση της φυσικής ισορροπίας σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον, αυτά είναι μόνο τα μαγικά που κάνει το τραγούδι στο σώμα μας.

Όλα αυτά  τα υποστηρίζω όχι μόνο εγώ αλλά είναι και πολλές επιστημονικές έρευνες που τα υποστηρίζουν.

Οι φυσικοί ανακάλυψαν πριν από λίγο καιρό ότι εμείς και όλα όσα βλέπουμε σε μια σούπα είναι απλά περιστρεφόμενα, δονούμενα σωματίδια. Τώρα ανακαλύπτουν ότι αυτό που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε δημιουργεί στην πραγματικότητα μαγνητικά πεδία που προκαλούν αυτά τα σωματίδια να απηχούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Είναι σαν να κοιτάμε σε έναν τρισδιάστατο καθρέφτη. Αν χαμογελάμε, το είδωλο στον καθρέφτη  χαμογελάει. Αν συνοφρυωνόμαστε, το είδωλο στον καθρέφτη  συνοφρυώνεται. Έτσι, οτιδήποτε κάνουμε και μας κάνει να νιώθουμε καλά κυριολεκτικά στρέφει το σώμα μας και τον κόσμο μας για να νιώσουμε καλά, επίσης.

Εσύ με ποιο τραγούδι  σκέφτεσαι να ξεκινήσεις  το ταξίδι σου στην μουσική;

Leave a comment