Η αρχαία σοφία και οι τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη συμφωνούν σε ένα σημείο: η κάθε μορφή σωματιδίου ύλης είναι μορφή συντονισμού ή δόνησης. Η φωνή είναι μια άμεση έκφραση αυτής της δονητικής φύσης και ένας τρόπος σύνδεσης μας με τον κόσμο και την αντήχησή του. Ωστόσο, πολλοί από εμάς έχουμε αποσυνδεθεί από την ηχητική πλευρά της ύπαρξής μας. Στο σημερινό μας blog post, θα μοιραστούμε μαζί σας τη μέθοδο της Ιερής Φωνής, η οποία εξερευνά και αξιοποιεί τη συνειδητή και θεραπευτική δύναμη του ήχου.

Δες εδώ την συνέντευξη της Διόνης Καρόκη στο site Εναλλακτική Δράση

Η Μέθοδος της Ιερής Φωνής είναι μια μοναδική τέχνη που συνδυάζει τον ήχο, τη φωνή και τη σιωπή με σκοπό να επαναφέρει την ισορροπία και την ενότητα στη ζωή μας. Από την αρχή της ζωής μας, η φωνή μας αποτέλεσε ένα μοναδικό και προσωπικό μέσο έκφρασης. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου και την επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας μας, η φωνή μας έχει παραμεληθεί.

Η μέθοδος της Ιερής Φωνής εστιάζει στην ενδυνάμωση της φωνής μας, ως βασικό μέσο έκφρασής μας και συνδετικό κομμάτι του εαυτού μας. Μέσω της ηχητικής και ακουστικής ακρόασης, η μέθοδος της Ιερής Φωνής αυτή μας βοηθά να επανασυνδεθούμε με τον ήχο και τη σιωπή, να ανακαλύψουμε το βάθος, τη δύναμη και την ομορφιά της φωνής μας.

Είναι μια σημαντική εργαλειοθήκη για την επανένταξή μας στην κοινότητα με ίσους όρους αφού η φωνή μας μπορεί να αποτελέσει ένα μοναδικό και ισχυρό εργαλείο θεραπείας για τα πιο σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη, οι ανισορροπίες στο ανοσοποιητικό σύστημα, οι φοβίες και η ανησυχία. ταυτόχρονα διευκολύνει τη διερεύνηση της προσωπικής μας αναζήτησης και αυτογνωσίας.

Οι συχνές πρακτικές και ασκήσεις που απαιτούνται από τη μέθοδο αυτή, μας βοηθούν να απελευθερωθούμε από τα καθιερωμένα μοτίβα σκέψης και δράσης και αδιόρατα μας παρακινεί να ζήσουμε με πιο ανοιχτό μυαλό και καρδιά. Μέσω μιας σειράς ασκήσεων και πρακτικών, μπορούμε να αναζητήσουμε και να επανέλθουμε στον βαθμό που είναι απαραίτητο για να ανακαλύψουμε την αυθεντικότητα, την οργάνωση στη σκέψη, την αποδοχή και την κατανόηση για τον εαυτό μας, την ουσιαστική επικοινωνία με τους άλλους. Είναι μία μοναδική μέθοδος ευθυγράμμισης και ισορροπίας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Διαβάστε παρακάτω:  Γιατί το τραγούδι επηρεάζει την υγεία μας

Leave a comment